Tromsø og området rundt

Tromsø og området rundt

Hvis vi beveger oss ett stykke lenger nordover fra Bodø og omegn så vil vi komme til Tromsø. Her kan man oppleve det rå, arktiske klimaet og naturen, men også den særegne og mer åpne nordnorske kulturen og gjestfriheten. Hvis man er ute etter en aktiv ferie i Tromsø og øyene rundt er det så mange muligheter at du bør må ta deg litt tid til å planlegge, for det er nesten ikke mulig å rekke overalt. Her kan du få oppleve nordlyset store deler av året, sykle og komme nære naturen og dyrene, ta den en båttur ut eller fiske. Spørs kun på interessene dine, men det er garantert aktiviteter å finne for den enkelte eller hele familien, uansett om du drar ditt om vinteren eller sommeren.

Aktiviteter i Tromsø

I selve byen kan du overnatte på hotell og få med deg mye av kulturen gjennom å besøke byens museer, som Tromsø museum, hvor du kan få et innblikk i den samiske kulturarv, historie om vikinger og mer kunnskap om nordlyset, for å ta noen eksempler. I umiddelbar nærhet til sentrum har du Polaria, som er et unikt opplevelsessenter der du kan få se litt av det man forsker på i arktiske strøk. Her kan du se seler, mange fiske- og skalldyrarter og plantelivet i arktiske strøk. Det vises også filmer hvor du kan få lære mye om området fra Tromsø og enda lenger nord.

Hvis dere er i Tromsø om vinteren kan du enten alene eller med familien kose deg med vinteraktiviteter i Tromsø Alpinpark. Her finnes det muligheter for å stå på ski, ake. Det er også mulig å hive seg på en hundeslede og på den måten oppleve det naturen har å by på. Om sommeren kan du oppleve midnattssola og gjøre aktiviteter som kajakkpadling, turgåing i fjellet og lignende, på tider du ellers hadde sovet.

For de som er glad i å bade, selv om badetemperaturen er i det laveste laget, er det mange flotte bademuligheter her. Tromsø er kjent for sitt yrende liv i gatene og restaurantene byr på alt fra lokale matretter til utenlandske spennende matopplevelser, mens du koser deg med livemusikk. For de festivalglade, er det et godt utvalg her om sommeren.

Aktiviteter rundt Tromsø

Aktiviteter rundt Tromsø

På Sommarøy og på Kvaløya, rett i nærheten av Tromsø, kan du oppleve fantastisk natur, enten om du tar deg en kjøretur eller sykler. Her er det variert natur med høye fjell og nydelige strender. Det finnes muligheter for å dra på hvalsafari eller en kajakk-tur. Hekkingen Fyr, helleristninger, variert fugleliv er noe av det du også kan oppleve i området her.

Litt lenger nord finner du Lyngenfjord med en hel mengde aktiviteter å ta del i. Hvis du er interessert i å ta deg en fjelltur, kan du komme deg opp i Lyngsalpene. Du kan også ta deg en fisketur ute i fjorden eller en tur med en av elvebåtene, slik at du får utforsket flere øyer i området og Mollisfossen. Om vinteren kan du stå på ski, snøskuter eller drive med isklatring, hvis du virkelig er av den eventyrlystne typen.