Call US - 214 - 2547 - 142

Tap To Call
Hjem » Blog » Sykkelturer i Salten – Saltfjellet med overnatting

Sykkelturer i Salten – Saltfjellet med overnatting

Vi har tidligere vært innom denne flotte måten å oppleve landet vårt på, og sist gang var vi på sykkeltur ute i Lofoten. Treningstips og litt råd i forhold til vedlikehold og valg av sykkel, har også vært aktuelle tema. Men vi slipper ikke helt taket i syklingen riktig enda, for det er mange og uante muligheter dette miljøvennlige transportmidlet gir deg. Jeg snakker alltid varmt om sykling, og det kommer rett og slett av at du ikke finner en bedre måte å forflytte deg på. Det er kanskje sterke ord, men om man tenker at man vil oppleve naturen på samme tid som man forflytter seg relativt raskt – ja da skal jeg gjerne treffe den som kam motsi meg på min påstand.

Fjellturen på sykkel for deg som ikke er topptrent

Det er mange som skvetter til når fjelltur på sykkel nevnes, men det er slett ikke noen grunn til å gjøre det. Det er klart at en del sykkelruter i fjellet har mange høydemeter, men slett ikke alle kan sammenliknes med fjelletappene i Tour de France – litt flåsete med kanskje billedlig sagt og ment. Turen vi nå skal legge ut på, kan sykles alene men også som en del av et organisert turopplegg. Personlig har jeg mest sansen for å sykle på egen hånd, da kan man styre dagen selv både med tanke på fart og pauser.

Terrengsykkel

Sykkelturen vår går ikke på den asfalterte storveien E6, hvor sykkel med asfalt dekk hadde vært mer enn god nok. Nei vi skal nok mer utenfor allfarvei, og her er det terrengsykkel som gjelder. En sykkel med gode knaste dekk er nødvendig, for stedvis er det noe krevende underlag i traseen som skal forseres. Turen starter på Semska som ligger 680 meter over havet, og dagens målsted er Saltenfjellstua med sine 610 meter over havet. Vi skal med andre ord nedover i terrenget, noe som tiltaler de fleste av oss. Men vi har noen høyder underveis, men ikke verre enn det de fleste av oss kan klare.

Turens høyeste punkt 970 meter over havet

Turens høyeste punkt 970 meter over havet

Turen starter i ganske lett terreng, og ganske raskt sykler vi inn i det flotte Raudiskaret og på oppmerket sti. Underveis skal vi krysse 3 elver, men de er ikke all verdens store. Turen veksler mellom partier som består av gode stier i et slakt terreng, til litt mer krevende partier med steinete underlag.

Saltfjellstua eller Midtistua

Fra starten på Semska til overnattingen på Saltfjellstua er det cirka 20 kilometer, men det er også mulighet med en annen hytte for overnatting. Navnet på denne hytta er Midtistua, og den ligger cirka 26 kilometer fra Semska. Det er så klart mulig å sykle turen uten overnatting, men om man vil ha ro og mak og oppleve naturen – anbefales det én overnatting. Det er viktig at alle har med seg ekstra sykkelslanger og helst noe verktøy, det er også en fordel om man har syklet noe terreng tidligere. Men det er mer på grunn av stedvis krevende underlag, og ikke på grunn av høydemeter.