Call US - 214 - 2547 - 142

Tap To Call
Hjem » Blog » På sykkel i Lofoten

På sykkel i Lofoten

Når man hører om Lofoten, eller sitter og ser på bilder på nettet fra denne flotte delen av Norge, er det kanskje ikke sykkel man tenker på. Det er nok mer flotte fjorder med bratte fjell, rorbuer og fiskeskøyter som tankene faller på. Men sannheten er at det også er et eldorado for syklister, de senere årene har flere og flere oppdaget dette. Et av verdens flotteste steder, sett fra sykkelsete, kan det bli bedre enn det?

Leie eller egen sykkel

Dette er jo opp til hver og en, men det er ikke alle som har muligheten til å ta med egen sykkel. Eller for den saks skyld, det er ikke alle som har egen sykkel heller. Da er det greit å vite at det er mulighet for å leie sykkel, ett av stedene er Artic Garden i Lødingen.

Lødingen ligger i en av Nord-Norges vakreste områder, enten om det er turer til fots eller på sykkel.

Ved å bruke internett finner man lett flere steder som leier ut sykkel, men Artic Garden er altså en av dem.

Det er oppmerkede sykkelstier i terrenget, så her er det offroadsykler som gjelder. Det kan vel til nød gå med en hybrid eller Cyclocross, men grove dekk med knaster er absolutt å anbefale.

Mange valgmuligheter

Om man liker seg på knastedekk eller på asfalt, det spiller ikke noen rolle. Lofoten har flotte tilbud til dere alle sammen, men husk at i juli kan det til tider vær en del biltrafikk. Hvis man vil unngå å sykle med en del biler rundt seg, kan det være riktig å velge en annen måned enn juli. Men man kan også velge seg vekk fra hovedveien E10 som er desidert mest trafikkert, det finnes fine sideveier og avstikkere som egner seg godt til sykling.

Det er ikke mange av veiene som ikke har fast dekke, kun 20 kilometer har fortsatt grusdekke. Så racersykler er ikke noe problem, for de som måtte ønske å bruke det.

Egen sykkelbåt

Det at det faktisk finnes en egen sykkelbåt, viser jo at Lofoten er blitt meget populært for syklistene. Mellom Ballstad og Nusfjord går sykkelbåten, her vil man få en flott naturopplevelse og se naturen i Lofoten og alt den har å by på. Mange velger også denne båtruta, for å slippe å sykle gjennom den undersjøiske Nappstraumtunnelen. Båten går i perioden 15.juni til 15.august.

Guidet sykkeltur

Om man ønsker å sykle sammen med flere, eller ønsker en kjentmann med på turen, kan en guidet sykkeltur være tingen for deg. Da vil man sikre seg at man kommer innom de stedene som er verdt å få med seg, og de er det ikke rent få av i Lofoten.

Det finnes som sagt mange muligheter med sykkel i Lofoten, men et tips kan være strekningen Fiskebøl til Laukvik. Dette er en strekning på 68 kilometer, ruten går på yttersiden av Austvågøya. Om dere sykler denne på 1 dag, eller deler den opp over 2 eller 3 dager, er så klart opp til hver enkelt. Men det anbefales å ta seg god tid, her opplever man innsjøer, myrer og så klart fjordene. Min neste sykkeltur kan fullt mulig bli i Lofoten kjenner jeg.