Call US - 214 - 2547 - 142

Tap To Call
Hjem » Blog » Øyhopping i Lofoten

Øyhopping i Lofoten

Første gangen jeg hørte om øyhopping, var i Hellas. De greske øyene er jo flotte og eksotiske, grekerne har drevet med denne turismen i mange år. Men man trenger ikke reise sørover for å oppleve dette, man kan snarere dra nordover og til Lofoten. Øyhopping i Lofoten er blitt veldig populært, det kommer folk nær sagt fra hele verden for å oppleve dette. Svært mange av dem vender tilbake også, det viser vel at dette er noe som gir mersmak.

Ufattelig variert

Mange tenker seg kanskje Lofoten som et kaldt sted, litt nord for Polarsirkelen. Ja det er klart at klimaet her i nord, er ganske så vekslende. Det ligger i havgapet, rett utenfor ligger det kalde Norskehavet.

Men det som er fakta, er at Lofoten har veldig mye og variert å tilby. Her finner man flotte sandstrender, med like lys og fin sand som du finner i Syden. Men du finner også stupbratte fjellvegger, med bølger som dundrer inn fra havet.

Surfing er også populært her, forholdene er så klart vær og vindavhengig, men det er mange som reiser hit nettopp for å surfe. Vi snakker om Norges beste forhold for surfing, og ikke minst verdens nordligste surfearena.

Fuglelivet i Lofoten er også verdt å få med seg, det finnes store kolonier av sjøfugl her, som ikke mange andre steder i verden kan vise maken til.

De ville fjellene i Lofoten, trekker til seg fjellklatrere fra hele verden, det samme er det med offpiste-kjørere. Det finnes kort og godt ikke maken til forhold noe sted i verden.

Kunst, nordlys og midnattssol

Det er mange kunstnere fra inn – og utland som elsker å jobbe med motiver fra Lofoten. Den flotte og ville naturen, fjordarmer, havgapet ja alt man finner her oppe tiltaler mange kunstnere.

Det finnes av denne grunn mange flotte bilder, som man kan oppleve på en av de mange fotoutstillingene og kunstgallerier som man kan finne i Lofoten.

Det som også gjør øygruppen unik, er så klart midnattssolen. Dette gjelder jo ikke bare Lofoten, men alle steder nord for Polarsirkelen. Midnattssolen er et sommerfenomen, for på vinteren er det mørketid. Men da er et nordlys som gir en flott og trolsk stemning over landskapet her nord.

Havørnsafari

Dette er en veldig populær sak for turistene, man kan få en havørnsafari med lokalkjente folk som vet hvordan man skal få lokket til seg denne flotte rovfuglen. Det er mye i havørn i disse farvannene, 40% av Norges havørnbestand finner man i Nordland fylke. Fuglen ble fredet i 1968, det er gledelig at bestanden sakte men sikkert har tatt seg opp igjen.

Det å stå på dekk ombord på MS Orca å se rovfuglen komme på et par meters avstand, det er ikke noe man glemmer med det første. Lokkematen er sei, det klarer nesten aldri havørnen å takke nei til.

Det kommer også passasjerer fra Hurtigruten som ønsker å se denne flotte fuglen på nært hold, på langt de fleste av safariene opplever man at rovfuglen dukker opp på himmelen.