Call US - 214 - 2547 - 142

Tap To Call
Hjem » Blog » Lofoten med strender i verdenstoppen

Lofoten med strender i verdenstoppen

Lofoten med strender i verdenstoppen

Selv om vi har svært mange flotte steder i Norge, så er det ikke noen tvil om at Lofoten troner blant de mest populære reisemålene vi har. Dette gjelder både for oss nordmenn, men i enda større grad de utenlandske turistene. Det er nok ofte slik at Lofoten er ett av flere reisemål for utlendingene, som ofte oppsøker en rekke steder langs kysten – og i innlandet gjerne med fjellene som et trekkplaster. Det at mange ser og opplever Lofoten fra Hurtigruten, er noe som har vært kjent lenge. Om man reiser fra Bergen til Kirkenes, så får man med seg en stor del av norges kyst – og ikke minst mange flotte fjorder. Vi skal nå se litt mer på Lofoten, og hva som gjør det så ettertraktet. Denne gangen er det strandlivet som er viet oppmerksomhet, og det er ikke en hvilken som helst strand.

Kåret til en av verdens beste strender

Det at en av øyene i Lofoten har blitt kåret til en av verdens beste strender, viser at øyriket har mer enn hvalsafari og flotte fjell å by på. Det var Flightnetwork som er et canadisk reisebyrå, som stod bak kåringen. Øya og stranda som er kåret på listen over de 50 beste strendene i verden, ligger på øya Værøy. Det er ikke mindre enn 600 reisejournalister som har vært ed på kåringen, og mange av dem bruker ordet magisk når det kommer til stranda på Værøy.

Krystallklart vann

Krystallklart vann er ikke noen overdrivelse, og dette i kombinasjon med ekstrem flott natur med ville fjell – ja i sum er dette en magisk opplevelse. Men deilig temperatur på vannet, er det sjeldent at Lofoten kan by deg på. De kaller faktisk øya og stranda for et «Utenomjordisk sted» Dette sier litt hva som venter deg, og dette er i kampen med flotte strender i Asia og Karibien blant annet.

Fly muligheter til Lofoten

Fly muligheter til Lofoten

Dette med å komme seg til Lofoten, har jeg nok skrevet litt om tidligere også. Men jeg skal forsøke å samle informasjonen, og det jeg tar for meg nå er fly og helikopter. Selv om Hurtigruta er populært, så viser deg seg at svært mange ankommer øyriket nettopp med fly.

Mange muligheter

Det er flere direkteruter fra en del norske byer, til steder som Leknes, Røst, Moskenes og Svolvær. Selskap som SAS og Widerøe, opererer ruter til og fra de nevnte steder.

Fra Bodø til Værøy

Om det er Værøy med sine flotte strender som lokker, så er Bodø beste utgangspunkt for reisen videre ut til Værøy. Bodø har et meget bra flytilbud, og veien videre fra Bodø går enten med helikopter eller ferge. En dagstur ut til Værøy er det mange som velger, og overnattingsmulighetene er mange både i Bodø og faktisk også Svolvær. Det å leie seg en bil når man er i Lofoten er noe å vurdere, på den måten vil du få med deg de fleste øyene. Vi kommer nok tilbake til Lofoten senere, men i denne omgang er vår reise slutt folkens. Det er bare å begynne å planlegge neste ferietur, og glede seg allerede.