Call US - 214 - 2547 - 142

Tap To Call
Hjem » Blog » Lofoten – Et paradis i nord

Lofoten – Et paradis i nord

Lofoten er nok en av de områdene i Norge som kan by på den flotteste naturen, selv om det i et land som Norge kan være vanskelig å sette et sted opp mot et annet. Det er naturlig nok litt smak og behag også, men det er ikke mange som ikke faller for Lofoten. Selv må jeg innrømme at jeg aldri har vært der, så min påstand er hentet inn via TV og internett samt venner. Men at jeg ønsker meg en tur dit, er det liten tvil om. Tror nok den kommer øverst på lista, over reisemål nord for Polarsirkelen neste gang.

Hvordan komme seg til Lofoten

Det er desidert flest som ankommer Lofoten med fly, dette er som alle vet et raskt fremkomstmiddel. De fleste er nok blitt slik at de ønsker å bruke kortest mulig tid på selve reisen, og heller bruke mer tid på reisemålet.

Det er gode flyforbindelser til og fra Lofoten, enten om man kommer fra sør eller nord. Om man er tidlig ute, kan man sikre seg billetter til en fornuftig pris også

SAS og Widerøe har svært godt rutenett i landsdelen, inkludert flere destinasjoner i Lofoten. Hele 6 ganger i uken flyr Widerøe direkte fra Oslo lufthavn Gardermoen, til Svolvær og Leknes. Om man skal helt ut til Røst, må man via Tromsø. De har også fly fra Tromsø og Bodø til Svolvær og Leknes.

Med Norwegian kommer man seg til Bodø og Evenes, hele året. Mens om sommeren har de også flyavganger direkte fra Oslo Lufthavn Gardermoen, til Andenes i Vesterålen.

Hurtigruten

Det er mange som velger å komme sjøveien naturlig nok, Hurtigruten er i så måte et godt valg som mange benytter i turistsesongen spesielt. Det er nok flest utenlandske turister som kommer med Hurtigruten, enten det er sørfra eller nordfra. Den har to anløpshavner i Lofoten, det er Svolvær og Stamsund. Skipene ankommer Lofoten på kveldstid, både nordgående og sørgående.

For mange kan en tur med Hurtigruten hele veien fra Bergen til Kirkenes være i det lengste laget, så om du er i Lofoten og vil ha med deg en svipptur har du muligheten. En strekning som er svært populær, er Stokmarknes til Svolvær gjennom vakre Trollfjorden. Det er lagt opp til at men tar buss den ene veien, en tur innom Hurtigrutemuseet er også lagt inn i rundturen.

Hurtigbåt og ferger

Det er ikke bare Hurtigruten som er fremkomstmiddel i farvannene i og rundt Lofoten, det er bra tilbud av hurtigbåter og ferger. De senere årene er det investert en del i nye fartøy, og rutetilbudet er svært godt.

Fra Bodø til Svolvær går det hurtigbåt hele året, her får man med seg vakker natur og reisen er en opplevelse i seg selv. Det er mange som velger hurtigbåten, til Bodø kommer man seg både med fly og tog. Biler er ikke mulig å få med seg.

Som man forstår er det mange muligheter i Lofoten til å komme seg rundt, det er bare å starte planleggingen for neste ferietur.