Feriereise med sykkel

Feriereise med sykkel

Det er ikke trolig at du vil ta sykkelen fatt og reise på ferie. Noen har faktisk syklet Norge på langs, men kanskje skal vi la dette være for de spesielt interesserte. Men det fins jo mange måter å få med seg sykling på når man ferierer. Spesielt om man vil komme seg rundt.

Her skal vi se på flere måter å reise med sykkel på, slik at du kan velge din drømmeferie i sommer. Kanskje må du velge Norge eller noen få utvalgte land rundt om i Europa. Men en sykkel kan sette prikken over i-en når ferien er klar.

Med sykkel og bil

Med hele familien på reise, gjelder det alltid å pakke effektivt og fornuftig. Det beste er om man har en bil med stort bagasjerom og boks på taket for ekstra oppakning. Men andre vil ha med sykkelen, og med et stativ på hengerfestet kan man ta med to sykler. Med takstativ kan man i beste fall ta med tre sykler. Det som er fint når man ferierer med bil er at man alltid kan finne fram til de utrolige reisemålene, som Geiranger, Rallarvegen og Finnmarksvidda. Og er ikke været noe særlig, kan man bare reise videre til neste sted. Det som er dumt med sykkel på bil er at man må ta av syklene om man skal ha tilgang til bagasjerommet og man må feste registreringsnummeret utenpå syklene.

Med sykkel og bobil

Bobilen er perfekt for utfart og sykling. Bobiler har ofte egne platå bak på bilen hvor man kan sette opp til 3 sykler, eller et stativ som kan festes til bakveggen. Når man ferierer med bobil er man som regel i voksen alder, kanskje uten barn. Da kan man til og med sette syklene inne i bobilen om man har en festemekanisme. Det fins hundrevis av campingplasser og parkeringer slik at man bare kan ta sykkelen fatt når man skal på byvandring i en by man ikke har besøkt før. Men husk at ekstra lengde ofte kan bli dyrere på ferga.

Sykkel på båten

Sykkel på båten

Mange steder i Norge besøker man ved hjelp av båt og ferge. Seiler man med egen båt, fins det mange øyer og småsteder som passer utmerket for sykling, slik som Tromøya og Hvaler. Å bruke skjærgården er helt utrolig i Norge, og man kan til og med bruke vannsykkelen for rekreasjon og lek i strandsonen. Men norskekysten er lang, over 25000 kilometer lang med sine fjorder, viker, holmer og skjær. Det kan bli vanskelig å oppleve alt.

Sykkel på toget

Toget strekker seg fra Stavanger i vest, via Oslo i øst, til Trondheim eller Bergen og videre til Fauske, Narvik og Bodø i Nord. Det koster rundt 150 kroner ekstra å ta med sykkel om man bestiller på nett, og da kan man feriere i hele Norge med sykkel. Sykkelen er perfekt for tog-ferie, da man kommer seg langt av gårde selv med relativt mye oppakning. Det er både miljøvennlig og trygt. Det er en av de beste måtene å feriere på i Norge i dag.

Med sykkel og fly

Det er også mulig å ta med sykkelen på flyet. De fleste bruker denne muligheten når de skal på sykkelferie i utlandet. Det kan være til Mallorca eller små gater i Italia. Men det er ikke sikkert du kan gjøre før i 2021. Velg den løsningen som passer for deg og dine.