Call US - 214 - 2547 - 142

Tap To Call
Hjem » Blog » Byvandring i Bodø

Byvandring i Bodø

Det å være med på byvandringer, er noe som kan være både spennende, nyttig og ikke minst lærerikt.

 

Byvandring i Bodø

Jeg var selv med på en slik vandring i Bergen by, og jeg må virkelig si at det gav meg stort utbytte. Bergen var en by som jeg kjente svært lite til fra tidligere, men etter noen timer til fots med lokalkjente – så var min kompetanse om denne flotte byen betraktelig hevet. De fleste byer i Norge, har byvandringer som tilbud for både turister og egne innbyggere. For man skal ikke tro at man vet alt, selv om man har bodd i byen hele sitt liv. Det at disse vandringene har kompetente guider, sier kanskje seg selv. Mange av guidene har også historier å formidle, som ikke nødvendigvis er å finne i historiebøkene. Nå skal vi legge ut på en spennende runde i Bodø, vi skal på byvandring i den nordlige landsdelen.

Byvandring passer for alle

Det å melde seg på en av byens byvandringer, er noe som passer like godt for enkeltpersoner, bedrifter, foreninger eller lag – ja for den saks skyld for vennegjengen også. Som Bodø by selv sier «Bli med å opplev byens historiske mangfold på en opplevelsesrik måt»

En dramatisert vandring

Det er mange måter å gjennomføre og organisere en byvandring på, Bodø har gjennomført flere dramatiserte byvandringer – hvor smakebiter av byens spennende historie er krydret med ulike skikkelser underveis. Tidsepoken er fra 1700-tallet, og frem til angrepet i mai 1940 – hvor byen ble bombet sønder og sammen av tyskerne.

En flott og minnerik opplevelse for gjester

Enten om det er i privat regi, eller for inviterte gjester til konferanser, kurs og seminarer – så er en slik byvandring en annerledes og opplevelsesrik måte å bli kjent med Bodø på.

Husk å melde deg på

Det er faktisk hele 14 dagers frist, om man ønsker denne type byvandring – altså med dramatisering. Det er kun i sommerhalvåret man kan bestille dette, resten av året er det ordinære vandringer – som slett ikke er noe å utsette på de heller. Så sant det finnes ledig kapasitet på ønsket dato, vil bestillingen bli godtatt med bekreftelse fra arrangøren. Det finnes kontaktskjema på nettet, som brukes for bestilling.

Husk å melde deg på

Bodø gjennom 30 år – 1985-2015

For de som vil ha litt nyere historie, finnes det en byvandring som tar for seg 30 år av den nyeste historien til byen. Steder som er med på vandringen; Tusenhjemmet, Musikkpaviljongen i Solparken, Brannstasjonen, Barnas Hus, Kjøpesentrene utenfor byen, Øvere gågata – Storgata, Sjøgata, Torget, Tollbugata, Kulturkvartalet, Moloen, Småbåthavna og Høgskolene. En slik urban opplevelse i nord, er ideelt å kombinere med opplevelser ute i havgapet og da kanskje spesielt Lofoten. Jeg håper mine tips er med på å gjøre planleggingen noe lettere før neste ferietur. Med å bruk av nettet er alltid enklere å finne nyttig informasjon, og de fleste turarrangører har informasjon som er oppdatert tilgjengelig på nett.