Call US - 214 - 2547 - 142

Tap To Call
Hjem » Blog » Bodø by

Bodø by

Jeg har vært i Bodø noen ganger, men det begynner å bli noen år siden nå. Bodø er Nordlandsbanens endestasjon, men også et stort trafikknutepunkt for annen kommunikasjon. Det er flyplass, med gode forbindelser både nordover og sørover. Det er også gode fergeforbindelser, til mange attraktive destinasjoner som Lofoten og Helgeland. Jeg liker byen godt, den er på mange måter passe stor. Stor nok til at du får den urbane følelsen, og liten nok til at du føler deg hjemme der.

Bodø by

Bodø, Bådåddjo, Buvdda og Budejju

Kjært barn har mange navn sies det, dette er også tilfelle for Bodø. Budejju er det nordsamiske navnet på byen, mens Buvdda er det pitesamiske navnet. På Lulesamisk har Bodø, navnet Bådåddjo. Om vi tenker på landsdelen Nord-Norge, er det kun Tromsø kommune som er større enn Bodø. Drøye 40 000 innbyggere bor i Bodø, dette tallet er hentet fra 1.januar 2017. Dette gjør den soleklart til Nordlands største by. Bodø ligger sentralt plassert i fylket, og er en del av Saltenregionen. Om man ser på Bodøregionen, er den faktisk på en 15.plass målt i antall innbyggere av byregioner i Norge.

Historien til byen

Vi må tilbake til steinalderen, hvor man fant byens bosetninger ved Saltstraumen. Dette var på grunn av at Saltstraumen, gav folket gode og stabile fiskefangster. Mye av årsaken til at byen ble etablert, var at man ønsket en kjøpestad nær Lofoten. Frem til byen fikk bystatus på begynnelsen av 1800-tallet, var det Bergen som hadde monopol på saltvannsfisket. Dette var lite praktisk, med avstanden fra Nordland og ned til Bergen på Vestlandet. Etter 2.verdenskrig, ble byen bygget opp igjen. Den fremstår i dag som en moderne by, og særlig har byen vokst utover sentrum siden 1960-årene.

Et eldorado for barnefamilier

Det skrives mye om forskjellige aktiviteter og tilbud for turister, og i Salten-distriktet er det naturlig nok mye som handler om flott natur og fiske. Men Bodø har så mye annet å tilby også, blant annet for barnefamilier.

Et eldorado for barnefamilier

Lekeland, bowling, kanopadling, naturpark og badeland

Man merker det neste allerede fra man lander på flyplassen i Bodø, at man kommer til en by og region som har mye å tilby de minste. Sentrumsområdet er ikke stort geografisk, dette er praktisk om man skal ha med seg de små. Man kan med andre ord oppleve mye, innenfor en liten radius rent geografisk. Det som kanskje er litt spesielt, er at en del aktiviteter er tilpasset også de minste. Her kan barna være med på fjordsafari, havfiske og lette fjellturer bare for å nevne noe. I Rensåsparken, finnes det frisbeegolf og skatepark, mens man i Vestbyen kan oppleve en helt ny lekeplass. Om været er godt, kan jo en tur på stranda være en flott opplevelse for hele familien. Bodøsjøen og Kvalvika, har de flotteste strendene rett utenfor byen. Hit kommer man også med kollektivtransport, ikke mange minutter fra bykjernen. Det finnes en rekke tilbud, et tips kan være å bruke internett. Det er ikke noe problem å fylle en weekend, med flotte opplevelser for hele familien.